You are here
Greenpan sharing links
Πίτσα στο τηγάνι
- 500g/17.6 oz flour, sieved
- 100g/3.5 oz semolina flour
- Pinch of salt
- 7g/0.2 oz dried yeast
- 1/2 teaspoon caster sugar
- 1 tablespoon olive oil
- 8 tablespoons tomato sauce (passata)
- 100g/3.5 oz mozzarella, grated
- 2 balls of buffalo mozzarella, torn into pieces
- 8 slices of prosciutto, torn into pieces
- 12 olives
- Spicy olive oil
- Handful of rocket salad
- A few basil leaves
Ζύμη για την πίτσα: Στον πάγκο της κουζίνας, αναμίξτε το αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Κάντε ένα κενό στη μέση και προσθέστε το ελαιόλαδο και 400 ml χλιαρό νερό. Αναμίξτε τα υλικά με τα χέρια σας και ζυμώστε για 10 λεπτά, είτε με τα χέρια είτε με μίξερ χρησιμοποιώντας τον γάντζο ζύμης, μέχρι η ζύμη να πάρει τη μορφή μπάλας. Πασπαλίστε με αλεύρι και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Πίτσα: Προθερμάνετε το τηγάνι. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε με τον πλάστη κάθε κομμάτι σε σχήμα κύκλου διαμέτρου περίπου 24 εκατοστών. Ψήστε τη βάση της πίτσας σε καυτό τηγάνι για τηγανίτες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Με ένα κουτάλι απλώστε σάλτσα ντομάτας πάνω στις βάσεις πίτσας. Ρίξτε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα, τα κομμάτια μοτσαρέλας και το προσούτο. Ψήστε τις στο γκριλ για 2 λεπτά. Γαρνίρετε με ελιές, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ρόκα και βασιλικό.