You are here

Greenpan back button

Καπονάτα με δυόσμο και μαϊντανό

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
25λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 2 eggplants
  • 2 teaspoons salt
  • 2 tablespoons peanut oil
  • 1 onion, cut into rings
  • 2 sticks of celery, finely chopped
  • 1 clove of garlic
  • 6 peeled, deseeded tomatoes (or a 400 g tin of tomatoes)
  • 1 tablespoon brown sugar
  • 2 tablespoons balsamic vinegar
  • 50g/1.7 oz raisins
  • 2 tablespoons capers
  • 50g/1.7 oz green olives, finely chopped
  • Salt and pepper
  • 1 bunch flat-leaved parsley, coarsely chopped
  • 1 bunch fresh mint, coarsely chopped
Παρασκευή

Κόψτε τις μελιτζάνες σε κύβους 2 εκατοστών. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε το να απορροφήσει την υγρασία από τις μελιτζάνες για 30 λεπτά περίπου. Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και στεγνώστε τες ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας φιστικέλαιο σε τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέστε τις χοντροκομμένες ντομάτες και αφήστε να πιουν τα υγρά τους για 5 λεπτά. Τώρα προσθέστε τη ζάχαρη, το βαλσαμικό ξίδι, τις σταφίδες, την κάππαρη και τις ελιές. Σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά.Σε ένα δεύτερο τηγάνι, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας φιστικέλαιο και τηγανίστε τις μελιτζάνες σε κύβους για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τις μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας και αφήστε να σιγοβράσει. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Λίγο πριν από το σερβίρισμα, αναμίξτε τον πλατύφυλλο μαϊντανό και τον δυόσμο με την καπονάτα. Σερβίρετε κρύο ή ζεστό!