You are here

Greenpan back button

Παντ τάι με γαρίδες

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 300g/10.5 oz peeled and cleaned shrimp
  • 50g/1.7 oz unsalted peanuts, finely chopped
  • 1 tablespoon peanut oil
  • 1 clove of garlic, minced
  • 5 spring onions, sliced diagonally
  • 60ml/2 fl oz sweet chilli sauce
  • 400g/14.1 oz rice noodles, soaked for 2 minutes in warm water
  • 2 heads pak choi, finely sliced
  • 100g/3.5 fl oz bean sprouts
  • 1 lime
  • 2 tablespoons fish sauce (to taste, fish sauce is a salt substitute)
  • 1 bunch fresh coriander
Παρασκευή

Ψιλοκόψτε τα φιστίκια και ψήστε τα για 1 λεπτό σε προθερμασμένο γουόκ μέχρι να ψηθούν ελαφρά. Αφήστε τα στην άκρη. Στο ίδιο γουόκ, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας φιστικέλαιο σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε σε δυνατή θερμοκρασία το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας συνέχεια για 1 έως 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Ρίξτε μέσα τη γλυκιά σάλτσα τσίλι και μια ιδέα νερού και ανακατέψτε και μετά προσθέστε τα μουλιασμένα νουντλς. Μαγειρέψτε σε δυνατή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια για άλλα 3 λεπτά περίπου.Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο κινέζικο λάχανο και τις ωμές γαρίδες και μαγειρέψτε για άλλα 3 έως 5 λεπτά. Καρυκεύστε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο (κρατήστε μερικά φύλλα για το γαρνίρισμα), τον χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σάλτσας ψαριού. Γαρνίρετε με τα καβουρδισμένα φιστίκια και μερικά φύλλα κόλιανδρο.