You are here

Greenpan back button

Τάρτα πορτοκαλιού στο τηγάνι

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
60λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 100g/3.5 oz caster (superfine) sugar
  • 125ml/4.4 fl oz water
  • 1 vanilla bean (split and seeds scraped)
  • 2 oranges (very thinly sliced)
  • 4 eggs
  • 200g/7 oz caster (superfine) sugar
  • 1 tsp vanilla extract
  • 150g/5.3oz self-rising flour
  • 140g/4.9 oz butter (melted)
  • 100g/3.5 oz almond meal (ground almonds)
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 °C/Αέριο 3. Για να κάνετε την επικάλυψη, βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια σε ένα πυρίμαχο, αντικολλητικό τηγάνι 24 εκ. σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το πορτοκάλι. Απομακρύνετε από την εστία και αφήστε το στην άκρη. Αναμίξτε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε για 8-10 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να πήξει και να ασπρίσει. Κοσκινίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα αυγών και αναμίξτε το χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Ρίξτε μέσα το βούτυρο και το τριμμένο αμύγδαλο και αναμίξτε τα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού και ψήστε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να φαίνεται ότι έχει ψηθεί όταν το δοκιμάσετε με οδοντογλυφίδα. Γυρίστε τη ανάποδα σε μια πιατέλα για να τη σερβίρετε.