You are here

Greenpan back button

Μαροκινό κουσκούς κουνουπιδιού

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
15λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1 cauliflower
  • 1 tablespoon peanut oil
  • 4 tablespoons pistachio nuts, finely chopped
  • 2 teaspoons Ras el Hanout (Moroccan spice mix)
  • Salt and pepper
  • 6 pitted dates, chopped
  • Peel of one preserved lemon (Moroccan lemon), thinly sliced
  • 1 bunch flat-leaved parsley, coarsely chopped
Παρασκευή

Ψιλοκόψτε το κουνουπίδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το κουνουπίδι και τα φιστίκια Αιγίνης ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Καρυκεύστε με Ρας ελ Χανούτ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τους χουρμάδες και τη φλούδα λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με πλατύφυλλο μαϊντανό.Συμβουλή: Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωτή λαχανικών για να τρίψετε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.