You are here
Greenpan sharing links
Μαροκινό κουσκούς κουνουπιδιού
Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
15λεπτά
4άτομα
Συστατικά
- 1 cauliflower
- 1 tablespoon peanut oil
- 4 tablespoons pistachio nuts, finely chopped
- 2 teaspoons Ras el Hanout (Moroccan spice mix)
- Salt and pepper
- 6 pitted dates, chopped
- Peel of one preserved lemon (Moroccan lemon), thinly sliced
- 1 bunch flat-leaved parsley, coarsely chopped
Παρασκευή
Ψιλοκόψτε το κουνουπίδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέστε το κουνουπίδι και τα φιστίκια Αιγίνης ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Καρυκεύστε με Ρας ελ Χανούτ, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τους χουρμάδες και τη φλούδα λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με πλατύφυλλο μαϊντανό.Συμβουλή: Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε αποφλοιωτή λαχανικών για να τρίψετε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια.