You are here

Greenpan back button

Κοφτό μακαρονάκι με τυρί στο φούρνο

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
40λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 4 tbsp. unsalted butter
  • 70g/2.4 oz all-purpose flour
  • 1.3L low fat milk
  • 400g/14 oz dried pasta
  • 350g/12.3 oz grated cheddar
  • 115g/4 oz grated Gruyere
  • 1 tsp. Dijon mustard
  • Salt and pepper
Παρασκευή

Θερμάνετε το γκριλ. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξτε το αλεύρι χτυπώντας με σύρμα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Ρίξτε το γάλα πολύ αργά χτυπώντας με σύρμα και αφήστε να πάρει βράση. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς και τρίβοντας τον πάτο του τηγανιού μέχρι να μαλακώσουν, 8 με 9 λεπτά περίπου. Απομακρύνετε από την εστία, προσθέστε ανακατεύοντας τα 3/4 των τυριών και τη μουστάρδα και καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα, 2 λεπτά περίπου.