You are here
Greenpan sharing links
Αρνίσια παϊδάκια και πλιγούρι με αρακά και δυόσμο
- 8 lamb chops (each 125g/4.5 oz and 2,5 - 3cm thick)
- 2 large garlic cloves, crushed
- 1 tbsp fresh rosemary leaves
- 1 tsp fresh thyme leaves
- Pinch cayenne pepper
- 2 tbsp extra-virgin olive oil
- Sea salt
- 225g/8 oz uncooked bulgur wheat
- 360ml/12.6 fl oz boiling water
- 1 small garlic clove, finely chopped
- 1 bunch fresh mint, chopped
- 1 small bunch parsley, chopped
- 130g/4.5 oz fresh or frozen peas
- Zest of one lemon
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- 1/2 tsp sea salt
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων προσθέστε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε το ελαιόλαδο και χτυπήστε μέχρι να γίνουν μια πάστα. Τρίψτε την πάστα στα παϊδάκια και στις δύο πλευρές και αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.Βγάλτε τα παϊδάκια από το ψυγείο και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 20 λεπτά). Ζεστάνετε ένα ραβδωτό τηγάνι σε δυνατή θερμοκρασία, προσθέστε τα παϊδάκια και θωρακίστε τα ψήνοντάς τα για περίπου 2 λεπτά. Γυρίστε τα παϊδάκια από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 3 λεπτά για άψητο-μέτρια ψημένο κρέας και 3,5 λεπτά για μέτρια ψημένο.Για το πλιγούρι: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το πλιγούρι με πολύ ζεστό νερό, σκεπάστε και αφήστε το μέχρι να απορροφηθεί το νερό, περίπου 30 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον αρακά, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, το λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε το φαγητό κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.