You are here
Greenpan sharing links
Μπισκοτένια ανθρωπάκια από τζίντζερ
- 350g/12 oz plain flour
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 125g/4.4 oz butter
- 175g/6 oz light soft brown sugar
- 1 free-range egg
- 4 tbsp golden syrup or molasses
Μέθοδος παρασκευής: Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη μαγειρική σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα και ρίξτε τα μέσα στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε για να ενωθούν όλα μαζί τα υλικά. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Χτυπήστε ελαφρά το αυγό μαζί με το σιρόπι ζάχαρης, προσθέστε τα στον επεξεργαστή τροφίμων και αναμίξτε. Βγάλτε έξω τη ζύμη, ζυμώστε τη για λίγο μέχρι να γίνει λεία, τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Γλάσο για τη διακόσμηση: Ενώστε 1 φλιτζάνι κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Βάλτε το μείγμα με ένα κουτάλι σε ένα πλαστικό σακουλάκι με κλείσιμο zip. Κόψτε μια πολύ μικρή τρυπούλα στη γωνία του. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C/Αέριο 4. Ανοίξτε τη ζύμη με πλάστη σε πάχος 0,5 εκατοστών πάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας κουπ πατ, κόψτε τη ζύμη για να σχηματίσετε ανθρωπάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί ή δίσκο ψησίματος, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσοκαφετί χρώμα. Αφήστε τα στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Όταν κρυώσουν, διακοσμήστε με το γλάσο.