You are here
Greenpan sharing links
Ταρταλέτες σύκου με ψητό ραντίτσιο
- 12 soft fresh figs
- All-purpose flour for dusting
- 1 sheet frozen puff pastry, about 250g
- 95g/4 oz blue cheese
- 25g/1 oz chopped walnuts
- 1/2 tsp freshly ground pepper
- 1/2 tsp minced fresh thyme
- 1 tsp extra-virgin olive oil
- 2 heads radicchio
- 3 tbsp balsamic vinegar
- 2 tbsp olive oil
- 1 tbsp walnut oil
- 1 tbsp maple syrup
- 2 tsp fresh thyme
- Sea salt
- Freshly ground pepper
- 50g/2 oz chopped walnuts
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 °C. Κόψτε την σκληρή άκρη από το κοτσάνι κάθε σύκου. Κόψτε τα σύκα κατά μήκος σε λεπτές φέτες. Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας με πλάστη. Με έναν κόφτη ζύμης, διαμέτρου περίπου 12 εκατοστών, κόψτε 4 στρογγυλά κομμάτια. Μεταφέρετε κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης στην πλάκα ψησίματος και πιέζοντας με τον αντίχειρα και τον δείκτη σας πιέστε ελαφρώς προς τα πάνω τις άκρες της ζύμης για να σχηματιστεί χείλος. Απλώστε το 1/4 του τυριού πάνω στην επιφάνεια κάθε ταρταλέτας. Στρώστε τις φέτες του σύκου στην επιφάνεια σε μονή στρώση με τη μια να επικαλύπτει ελαφρώς την άλλη. Πασπαλίστε με καρύδια, πιπέρι και θυμάρι και ραντίστε με ελαιόλαδο. Κόψτε κάθε ραντίτσιο στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε το περισσότερο μέρος του κέντρου από κάθε κομμάτι. Στρώστε τις σφήνες του ραντίτσιο σε μονή στρώση στο γκριλ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ξίδι, το ελαιόλαδο, το καρυδέλαιο και το σιρόπι σφενδάμου. Ρίξτε το θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και χτυπήστε. Περιχύστε το μείγμα του ξιδιού πάνω στις σφήνες του ραντίτσιο και γυρίστε τις για να επαλειφθούν ομοιόμορφα. Ψήστε για 10 λεπτά. Γυρίστε τα κομματάκια ραντίτσιο και πασπαλίστε ομοιόμορφα με καρύδια την επιφάνεια. Συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κομματάκια και τα εξωτερικά φύλλα να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά ακόμη. Ψήστε το ραντίτσιο μαζί με τις ταρταλέτες μέχρι η κρούστα τους να χρυσίσει ελαφρώς και να μαλακώσουν τα σύκα, 15-20 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.