You are here

Greenpan back button

Μάφινς σοκολάτας

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
30λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 240g/8.4 oz all-purpose flour
  • 100g/3.5 oz granulated sugar
  • 1 tbsp baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 240ml/8.4 fl oz whole milk
  • 1 tsp pure vanilla extract
  • 2 eggs
  • 60g/2.1 oz butter (1/2 stick)
  • 90g/3.1 oz dark chocolate chips
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C/ Αέριο 6. Ενώστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Λιώστε το βούτυρο. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα ξεχωριστό μπολ και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια στα αυγά. Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά μια φόρμα για μάφινς ή χρησιμοποιήστε χάρτινα φορμάκια για μάφινς. Ρίξτε ένα μικρό μέρος του λιωμένου βουτύρου μέσα στο μείγμα αυγών-βανίλιας-γάλακτος και ανακατέψτε το. Επαναλάβετε 3-4 φορές προσθέτοντας μια ελαφρώς μεγαλύτερη ποσότητα του υγρού βουτύρου κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί όλο. Ρίξτε μέσα τα κομματάκια της μαύρης σοκολάτας και ανακατέψτε. Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε για λίγο. Ρίξτε απαλά τον χυλό στην προετοιμασμένη φόρμα για μάφινς ή στα χάρτινα φορμάκια και ψήστε αμέσως. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βάλετε στο κέντρο ενός μάφιν.