You are here
Greenpan sharing links
Κοτοπιτάκια
- 1tbsp peanut oil
- 300g/10.5 oz sliced mushrooms
- 1 onion (finely chopped)
- 5 carrots (sliced)
- 1 l chicken stock
- 4 tbsp butter
- 6g/0.2 oz all-purpose flour
- 900g/2 lbs chicken breasts (cut into 2 cm / 1 inch cubes)
- 115g/4 oz frozen peas
- 1 tsp chopped fresh thyme
- 2 sheets rolled dough pie crusts
- 1 egg (lightly beaten)
- Salt and pepper
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C/Αέριο 6. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά για 7 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο σε κύβους, τα καρότα, το σέλερι και τον μισό ζωμό και αφήστε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσουν για 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να είναι σχεδόν τρυφερά.Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίξτε το αλεύρι χτυπώντας με σύρμα και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συνεχώς για 4 λεπτά. Σταδιακά ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό και χτυπήστε. Σιγοβράστε ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει. Ρίξτε μέσα το μείγμα λαχανικών, το κοτόπουλο, τον αρακά και το θυμάρι και ανακατέψτε. Σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Χωρίστε το μείγμα σε έξι κεραμικά φορμάκια.Ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε 6 κύκλους (± 2 εκατοστά μεγαλύτερα από τα φορμάκια). Τοποθετήστε τους κύκλους της ζύμης πάνω από τη γέμιση και ζαρώστε τις άκρες. Κάντε με το μαχαίρι ένα μικρό σταυρό στο κέντρο τους. Ψήστε τα φορμάκια στον φούρνο για 15 λεπτά (200 °C /Αέριο 6) μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα.