You are here

Greenpan back button

Κοτόσουπα με νουντλς

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
60λεπτά
6άτομα
Συστατικά
  • 2 chicken breasts
  • 2l water
  • 1 large onion (cut in half)
  • 1 large garlic clove (cut in half)
  • 1,5cm piece fresh ginger (peeled and sliced)
  • 2 celery stalks (chopped)
  • 1 leek (chopped)
  • 4 scallions (finely shredded)
  • 120g/4.2 oz egg noodles
  • 4 carrots (peeled and shredded)
  • 1 bunch fresh cilantro
  • Salt and pepper
Παρασκευή

Βάλτε το στήθος του κοτόπουλου και το νερό σε μια βαθιά κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το πιπέρι και το αλάτι. Συνεχίστε να σιγοβράζετε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μαγειρευτεί καλά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο, τα κομμένα στη μέση κρεμμύδια και το σκόρδο. Κρατήστε στην άκρη το κοτόπουλο. Προσθέστε το σέλερι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια εσαλότ στον ζωμό. Αφήστε τον ζωμό να πάρει μια βράση, στη συνέχεια προσθέστε τα νουντλς και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ κόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες, προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με το ψιλοκομμένο καρότο και συνεχίστε το μαγείρεμα για ένα λεπτό περίπου. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.