You are here
Greenpan sharing links
Τηγανίτες από φαγόπυρο με ζαμπόν και αυγά
- 2 eggs
- 250ml/8.7 fl oz water
- 30g/1 oz butter + a little extra for frying
- 100g/3.5 oz buckwheat flour
- 30g/1 oz pastry flour
- 1/2 teaspoon salt
- 150g/5.2 oz grated
- Gruyère or Emmental
- 4 slices of cooked ham, fat removed and cut into strips
- 8 eggs
- Salt and pepper
Ζεστάνετε ένα τηγάνι για τηγανίτες και λιώστε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά. Σταδιακά ρίξτε μέσα το αλεύρι από φαγόπυρο, το αλεύρι ζαχαροπλαστικής και το αλάτι χτυπώντας μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Ζεστάνετε πάλι το τηγάνι για τηγανίτες σε μέτρια θερμοκρασία και ψήστε τις τηγανίτες με φαγόπυρο για 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Χρησιμοποιήστε όλο τον χυλό. Τοποθετήστε μια τηγανίτα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο και προθερμασμένο τηγάνι. Πασπαλίστε λίγο τριμμένο τυρί και ζαμπόν πάνω από την τηγανίτα. Σπάστε ένα αυγό από πάνω της και μαγειρέψτε για 3 λεπτά περίπου. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τις τηγανίτες φαγόπυρου σε ένα πιάτο, με τις τέσσερις άκρες τους διπλωμένες προς τα μέσα.