You are here

Greenpan back button

Τορτίγια Σίζαρ

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
25λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 1 chicken fillet (weighing around 250g/8.8 oz to 300g/10.5 oz)
  • 1 teaspoon of butter
  • 1/2 head Romaine lettuce, cut into strips
  • 100g/3.5 oz grated Parmesan
  • 4 wraps
  • 2 egg yolks
  • 2 cloves of garlic
  • 1/2 lemon
  • 1 tablespoon mustard
  • 150ml/5.2 fl oz peanut oil
  • 100ml/3.5 fl oz natural yogurt
  • 3 salted anchovy fillets, chopped
  • Pinch of cayenne pepper
  • 1 teaspoon Worcestershire sauce
Παρασκευή

Κόψτε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους περίπου 1 εκατοστού. Ζεστάνετε ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ή να ψηθεί πλήρως. Βγάλτε το από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει για λίγη ώρα.
Σίζαρ ντρέσινγκ: Τοποθετήστε τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ. Λιώστε το σκόρδο και προσθέστε το στους κρόκους των αυγών. Στύψτε ένα λεμόνι πάνω από το μπολ και προσθέστε τη μουστάρδα. Χτυπήστε καλά προσθέτοντας σταδιακά το φιστικέλαιο. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να μετατραπεί σε μαγιονέζα και στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι και τις αντσούγιες και ανακατέψτε. Καρυκεύστε με πιπέρι καγιέν και σάλτσα Γούστερ. Αφήστε τα στην άκρη. Ξεπλύντε και στεγνώστε το μαρούλι. Ζεστάνετε τις τορτίγιες για λίγο στο τηγάνι. Στρώστε μαρούλι πάνω σε μια τορτίγια. Απλώστε λίγες λωρίδες κοτόπουλου στη μέση, πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα και με ένα κουτάλι βάλτε λίγο ντρέσινγκ Σίζαρ. Τυλίξτε την τορτίγια και στερεώστε με μια οδοντογλυφίδα.