You are here

Greenpan back button

Ψαροκροκέτες

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 120g/4.2 oz all-purpose flour
  • 2 eggs
  • 100g/3.5 oz panko or breadcrumbs
  • 500g/1.1 lbs firm white fish fillets (Cod, Red Snapper, Pollack…) cut into strips
  • 2 tbsp peanut oil
  • Salt and pepper
  • 170g/6 oz low-fat yogurt
  • 60g/2 oz minced pickles or relish
  • 2 tbsp light mayonnaise
  • 1 tsp vinegar
  • 1 tsp mustard
  • Some fresh, finely chopped tarragon, parsley and chives
Παρασκευή

Αναμίξτε το πάνκο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα άλλο ρηχό πιάτο. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Καλύψτε πρώτα τα ψάρια με το αλεύρι. Βουτήξτε τα στο μείγμα των αυγών και καλύψτε τα με το μείγμα πάνκο. Ρίξτε το λάδι σε προθερμασμένο αντικολλητικό βαθύ τηγάνι. Τηγανήστε το ψάρι σε παρτίδες για 4 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ταιριάζει ιδανικά με φρέσκια σως ταρτάρ!
Για την ελαφριά σως ταρτάρ: Απλώς ενώστε όλα τα συστατικά.