You are here
Greenpan sharing links
Κινόα με ρόδι
- 330g/11.6 oz quinoa
- 700ml/24.6 fl oz vegetable broth
- 2 lemons
- 2 cloves garlic, minced
- 4 tbsp pomegranate molasses
- 1 tsp sugar
- 120ml/4.2 fl oz extra-virgin olive oil
- Small bunch of radishes, cleaned and sliced
- 1 cucumber, finely peeled with a julienne peeler
- 4 green onions, thinly sliced
- 50g/1.7 oz coarsely chopped fresh flat-leaf parsley
- 50g/1.7 oz coarsely chopped fresh mint
- Sea salt and freshly ground pepper
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βράστε τον ζωμό σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέστε την κινόα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατέψτε μια φορά και μειώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή ένταση. Σκεπάστε και μαγειρέψτε, χωρίς να ανακατέψετε, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσουν οι σπόροι, 15 λεπτά περίπου. Ξύστε στον ψιλό τρίφτη τη φλούδα του 1 λεμονιού, κόψτε στη μέση και τα δύο λεμόνια, στύψτε τα και μετρήστε 5 κουταλιές της σούπας. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το σκόρδο, τη μελάσσα ροδιού, τη ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας αργά για να φτιάξετε το ντρέσινγκ. Προσθέστε περίπου τα 3/4 του ντρέσινγκ στην κινόα και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Αναμίξτε το αγγούρι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Προσθέστε την κινόα μαζί με τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατέψτε μαλακά για να αναμιχθούν καλά.