You are here

Greenpan back button

Αγκινάρες στον ατμό με βινεγκρέτ

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
30λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 2 large artichokes
  • 1 tsp. mustard
  • 2 tbsp. red wine vinegar
  • 3 tbsp. olive oil
  • Salt & pepper
Παρασκευή

Πλύντε τις αγκινάρες μουλιάζοντές τις σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Κόψτε και πετάξτε τα κοτσάνια. Γεμίστε την κατσαρόλα με 3 λίτρα νερού και αφήστε να πάρει βράση. Τοποθετήστε τις αγκινάρες στο καλάθι ατμού και μαγειρέψτε στον ατμό για 30 λεπτά. Ελέγξτε αν είναι έτοιμες τραβώντας ένα φύλλο. Οι αγκινάρες είναι έτοιμες αν το φύλλο αφαιρείται εύκολα. Ετοιμάστε την βινεγκρέτ αναμιγνύοντας τη μουστάρδα και το ξίδι και στη συνέχεια ρίχνοντας το ελαιόλαδο και χτυπώντας με σύρμα. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Σερβίρετε τις αγκινάρες ζεστές μαζί με την βινεγκρέτ.