You are here

Greenpan back button

Σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο (Rib-eye)

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
20λεπτά
2άτομα
Συστατικά
  • 1 large rib-eye steak, trimmed and at room temperature
  • 1 tbsp. olive oil for brushing the steak
  • Sea salt and black pepper
  • 2 cloves garlic
  • A few sprigs of thyme and rosemary
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώστε με πινέλο τη μπριζόλα και πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτριας-υψηλής έντασης θερμοκρασία. Προσθέστε τις 2 σκελίδες σκόρδου. Ψήστε την μπριζόλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο και ψήστε γυρίζοντας πλευρά στο ενδιάμεσο για 15 επιπλέον λεπτά (άψητη-μέτρια ψημένη). Σκεπάστε ελαφρώς τη μπριζόλα με αλουμινόχαρτο και αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου 5 λεπτά.