You are here

Greenpan back button

Προτού χρησιμοποιήσετε το νέο σας σκεύος GreenPan™, ρίξτε μια ματιά στην ενότητα Χρήση & Φροντίδα για συμβουλές και κόλπα που θα διατηρήσουν τα μαγειρικά σκεύη σας σαν καινούρια τόσο στην εμφάνιση όσο και στην απόδοση, κάθε φορά! Σήμερα, στα τηγάνια δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί «πατίνα» (δηλαδή να «καούν») προκειμένου να διατηρήσουν τις αντικολλητικές ιδιότητές τους. Η φροντίδα των κεραμικών αντικολλητικών μαγειρικών σκευών είναι ελαφρώς διαφορετική από εκείνη που είχατε συνηθίσει αλλά μην τρομάζετε! Με μερικές γρήγορες συμβουλές θα σας κάνουμε επαγγελματία στα κεραμικά αντικολλητικά σκεύη σε χρόνο μηδέν!

1. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τα κεραμικά μαγειρικά σκεύη σας είναι ότι μεταφέρουν τη θερμότητα πολύ πιο αποτελεσματικά από τα παραδοσιακά μαγειρικά σκεύη, χάρη στην κεραμική αντικολλητική επίστρωση. Αυτό σας επιτρέπει να επιτυγχάνετε το ίδιο τραγανό αποτέλεσμα τηγανίσματος με χαμηλότερη φωτιά! Δεν χρειάζονται ούτε προθέρμανση.

2. ΧΡΗΣΗ ΕΛΑΙΩΝ

"Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε πάντα λίγο λάδι ή βούτυρο όταν μαγειρεύετε με το GreenPan™ σκεύος σας. Είναι καλό να σημειωθεί ότι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το μαγειρικό σπρέι καίγονται πολύ γρήγορα όταν το σκεύος έχει θερμανθεί και θα πρέπει να αποφεύγονται κατά το μαγείρεμα σε κεραμική αντικολλητική επιφάνεια.
Υ.Γ.: Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε «πατίνα» στο σκεύος σας (δηλαδή να το «κάψετε»!)

3. ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΥ ΣΚΕΥΟΥΣ

Μπορεί να φαίνεται περιττό που το αναφέρουμε αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε να μην αφήνετε άδειο σκεύος επάνω σε καυτή εστία. Για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για το σκεύος σας, παρακαλούμε αποφεύγετε τη χρήση μεταλλικών εργαλείων κουζίνας ή το κόψιμο των τροφών μέσα στο σκεύος σας. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να δημιουργηθούν μικρές εγκοπές στην επίστρωση όπου μπορούν να κολλήσουν και να καούν τροφές και λάδια. Εργαλεία κουζίνας ξύλινα, πλαστικά ή από σιλικόνη είναι ιδανικά για χρήση με το GreenPan™ σκεύος σας.

4. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Αφήνετε τα μαγειρικά σκεύη σας να κρυώσουν εντελώς πριν τα πλύνετε για να αποφευχθεί το θερμικό σοκ. Καθαρίστε με ζεστό σαπουνόνερο και ένα μαλακό σφουγγάρι και φροντίστε το εσωτερικό να είναι πεντακάθαρο πριν από την αποθήκευση. Κατά την αποθήκευση, σας συνιστούμε να τοποθετείτε ένα προστατευτικό φύλλο ανάμεσα στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας για την ελαχιστοποίηση της φθοράς τους λόγω χρήσης.