Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τα κεραμικά μαγειρικά σκεύη σας είναι ότι μεταφέρουν τη θερμότητα πολύ πιο αποτελεσματικά από τα παραδοσιακά μαγειρικά σκεύη, χάρη στην κεραμική αντικολλητική επίστρωση. Αυτό σας επιτρέπει να επιτυγχάνετε το ίδιο τραγανό αποτέλεσμα τηγανίσματος με χαμηλότερη φωτιά! Δεν χρειάζονται ούτε προθέρμανση.
"Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε πάντα λίγο λάδι ή βούτυρο όταν μαγειρεύετε με το GreenPan™ σκεύος σας. Είναι καλό να σημειωθεί ότι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το μαγειρικό σπρέι καίγονται πολύ γρήγορα όταν το σκεύος έχει θερμανθεί και θα πρέπει να αποφεύγονται κατά το μαγείρεμα σε κεραμική αντικολλητική επιφάνεια.
Υ.Γ.: Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε «πατίνα» στο σκεύος σας (δηλαδή να το «κάψετε»!)
Μπορεί να φαίνεται περιττό που το αναφέρουμε αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε να μην αφήνετε άδειο σκεύος επάνω σε καυτή εστία. Για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για το σκεύος σας, παρακαλούμε αποφεύγετε τη χρήση μεταλλικών εργαλείων κουζίνας ή το κόψιμο των τροφών μέσα στο σκεύος σας. Με τον τρόπο αυτόν μπορεί να δημιουργηθούν μικρές εγκοπές στην επίστρωση όπου μπορούν να κολλήσουν και να καούν τροφές και λάδια. Εργαλεία κουζίνας ξύλινα, πλαστικά ή από σιλικόνη είναι ιδανικά για χρήση με το GreenPan™ σκεύος σας.
Αφήνετε τα μαγειρικά σκεύη σας να κρυώσουν εντελώς πριν τα πλύνετε για να αποφευχθεί το θερμικό σοκ. Καθαρίστε με ζεστό σαπουνόνερο και ένα μαλακό σφουγγάρι και φροντίστε το εσωτερικό να είναι πεντακάθαρο πριν από την αποθήκευση. Κατά την αποθήκευση, σας συνιστούμε να τοποθετείτε ένα προστατευτικό φύλλο ανάμεσα στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας για την ελαχιστοποίηση της φθοράς τους λόγω χρήσης.