You are here

Greenpan back button

Φριτάτα με καπνιστό σολομό

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
40λεπτά
9άτομα
Συστατικά
  • 225g/8 oz smoked salmon
  • 10 eggs
  • 50ml/1.7 fl oz milk
  • 1/4 tsp salt
  • 1/4 tsp freshly ground pepper
  • 50g/1.7 oz fresh goat cheese, crumbled
  • 1 bunch asparagus, cleaned and trimmed
  • 1 bunch chives, chopped
  • 1 tbsp olive oil
Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C. Κόψτε τον σολομό σε μπουκίτσες. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε και χτυπήστε ελαφρώς τον σολομό, το τυρί, τα σπαράγγια και το σχοινόπρασο. Σε ένα τηγάνι 24 εκ. ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια-υψηλή ένταση. Περιχύστε το μείγμα με τα αυγά στο τηγάνι και μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση. Μαγειρέψτε για 1 λεπτό και στη συνέχεια μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι η φριτάτα να δέσει στο κέντρο και να φουσκώσει ελαφρώς, 25 με 30 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει στο τηγάνι για 5 λεπτά πριν τη σερβίρετε.