You are here

Greenpan back button

Γλυκά καρότα

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
15λεπτά
4άτομα
Συστατικά
  • 2 tbsp. peanut oil
  • 2 lbs. small multicolored carrots, cleaned and trimmed
  • 2 medium shallots
  • 4 cloves garlic
  • 115ml/4 fl oz chicken stock
  • 2 tbsp. light brown sugar
  • 1 tbsp. apple cider vinegar
  • 3 tbsp. unsalted butter
  • 50g/1.7 oz chopped fresh flat-leaf parsley
  • 65g/2 oz panko bread crumbs
  • 1 clove garlic, coarsely chopped
  • 1 tbsp. olive oil
Παρασκευή

Ζεστάνετε το φυστικέλαιο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε τα καρότα και σοτάρετε απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν, 4 με 5 λεπτά περίπου. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια εσαλότ και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γυαλίσουν, για 2 λεπτά περίπου. Προσθέστε τον ζωμό, την ξανθιά ζάχαρη και το ξίδι και μαγειρέψτε μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό, 6 λεπτά περίπου. Σβήστε την εστία, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.Για το κραμπλ, βάλτε τον μαϊντανό, το πάνκο και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και αναμίξτε καλά. Με το μίξερ σε λειτουργία, ρίξτε ραντίζοντας αργά το ελαιόλαδο. Αναμίξτε για 10 ακόμη δευτερόλεπτα μέχρι η ψίχα να γίνει πράσινη και νωπή. Πασπαλίστε το κραμπλ πάνω στα καρότα και σερβίρετε.