You are here
Greenpan sharing links
Παπαρδέλες μπολονέζ
- 1 tbsp. olive oil
- 1/2 onion, finely diced
- 1 carrot, finely diced
- 1 celery stalk, finely diced
- 115g/4 oz pancetta, finely diced
- 450g/15.8 oz ground beef
- 115ml/4 fl oz red wine
- 800g/3 3/4 lbs canned tomatoes, or fresh ones, pulsed in a blender
- 115ml/4 fl oz milk
- 1/4 tsp. crushed red-pepper flakes
- 300g/11 oz pappardelle pasta
- 1 tsp. Salt
- Black pepper
Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τσιγαρίστε σε χαμηλή θερμοκρασία, 10 λεπτά περίπου. Προσθέστε την πανσέτα σε κυβάκια και τον κιμά και μαγειρέψτε, διαχωρίζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα σε μικρά κομμάτια, 10 με 15 λεπτά περίπου. Ρίξτε μέσα 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε. Περιχύστε το κρασί στο μείγμα του κιμά για να ντεγλασάρετε την κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για 2 περίπου λεπτά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν πλήρως το κρασί. Προσθέστε τις ντομάτες και ρίξτε μέσα το γάλα ανακατεύοντας, προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι και νιφάδες μπούκοβου. Σιγοβράστε για 30 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να δέσει. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέστε τις παπαρδέλες στο καλαθάκι ζυμαρικών και μια πρέζα αλάτι στο βραστό νερό και βράστε μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, 6 λεπτά περίπου. Στραγγίστε. Ρίξτε το βούτυρο στη σάλτσα μπολονέζ ανακατεύοντας και καρυκεύστε κατά βούληση με αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε πάνω στα ζυμαρικά σάλτσα με ένα κουτάλι και σερβίρετε γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα.