You are here
Greenpan sharing links
Κρέπες με ζαμπόν και τσένταρ
- 1 cup milk
- 1 egg
- 65g/2.3 oz plus 1 tbs all-purpose flour
- 1/2 tsp canola oil
- 1/2 tsp salt
- 4 tsp unsalted butter
- 8 thin slices of ham
- 8 thin slices of cheddar cheese
- Freshly ground pepper, to taste
Για να φτιάξετε το μείγμα για τις κρέπες, μέσα σε ένα μπλέντερ, ρίξτε το γάλα, το αυγό, το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει λείο, περίπου 1 λεπτό. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, λιώστε 1 κουταλιά βούτυρο και επαλείψτε το τηγάνι ομοιόμορφα. Με μια κουτάλα ρίξτε μικρή ποσότητα χυλού στο κέντρο, γέρνοντας το τηγάνι για να απλωθεί ο χυλός στις άκρες. Ξαναβάλτε το τηγάνι στην εστία και ψήστε μέχρι η κρέπα να χρυσίσει από κάτω, 1 με 2 λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και ψήστε για 1 με 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και καλύψτε. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό για να φτιάξετε 8 κρέπες. Για να τις τυλίξετε, απλώστε μια κρέπα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Βάλτε πάνω στην κρέπα μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι. Διπλώστε την κρέπα στα τέσσερα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες και τη γέμιση. Αλείψτε ελαφρώς με βούτυρο την κρεπιέρα και ορίστε μέτρια θερμοκρασία. Τοποθετήστε τις κρέπες στην κρεπιέρα και ψήστε, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι το τυρί να αρχίσει να λιώνει, 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε αμέσως.