You are here
Greenpan sharing links
Γκουρμέ τσίζμπεργκερ
- 450g/1 lb quality minced beef
- 1 tbsp A-1 sauce, or to taste
- Worcestershire sauce, to taste
- 1 tbsp tomato sauce
- 2 shallots, finely chopped
- 4 burger buns
- olive oil
- 2 Pink lady apples, sliced at the last minute to serve
- 50g/1.7 oz blue cheese
- A pinch of watercress
Χωρίστε το κρέας σε τέσσερα κομμάτια, πλάστε κάθε κομμάτι σε μια μπάλα, ισιώστε την ώστε να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τα ψωμάκια. Σε ένα μικρό μπολ, αναμίξτε τη σάλτσα Α1, τη Γούστερ σως και τη σάλτσα ντομάτας -προσθέτοντας τόσο από το καθένα κατά βούληση- και στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια εσαλότ, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.Προθερμάνετε μια μεγάλη πλάκα ψησίματος ή ένα μεγάλο τηγάνι για περίπου 4 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Μειώστε την ένταση στο μέτριο. Βάλτε τα μπιφτέκια στην πλάκα ψησίματος ή στο τηγάνι και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα πατήστε τα ελαφρώς προς τα κάτω φροντίζοντας το μπιφτέκι να είναι σε πλήρη επαφή με την επιφάνεια. Ψήστε τα ανάλογα με την προτίμησή σας για 3 ή 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόψτε στη μέση τα ψωμάκια, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και ζεστάνετέ τα στον φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Για να στήσετε τα τσίζμπεργκερ σας, απλώστε τη σάλτσα με τα κρεμμυδάκια εσαλότ πάνω στο κάτω ψωμάκι, προσθέστε μερικές φέτες τραγανό μήλο και στη συνέχεια το μπιφτέκι και ένα ωραίο κομμάτι μπλε τυριού. Ολοκληρώστε με λίγο νεροκάρδαμο και σερβίρετε αμέσως.