You are here

Greenpan back button

Νόστιμο κέικ με τηγανίτες

Παρασκευή και χρόνος μαγειρέματος
60λεπτά
5άτομα
Συστατικά
  • 200g/7 oz flour
  • 1 sachet vanilla sugar
  • Pinch of salt
  • 500ml/17.6 fl oz milk
  • 2 eggs
  • 40g/1.4 fl oz butter + a little extra for frying
  • 200g/7 oz dark chocolate
  • 6 eggs
  • 100g/3.5 oz sugar
  • 375ml/13.1 fl oz cream
  • some mint leaves
  • 500g/1.1 lbs strawberries, washed
Παρασκευή

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη βανίλιας και το αλάτι με το γάλα και τα αυγά. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι για τηγανίτες και προσθέστε το στο μείγμα του αλευριού. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Προθερμάνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε ένα μέρος του χυλού περιστρέφοντας το τηγάνι για να απλωθεί ομοιόμορφα ο χυλός. Γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη πλευρά μόλις οι άκρες της γίνουν τραγανές και ψήστε για 1 λεπτό ακόμα. Λιώστε με προσοχή τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χωρίστε τα αυγά. Τοποθετήστε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρίσουν. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών αναμειγνύοντας με μια σπάτουλα.Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα (αλάδωτο) μπολ μέχρι να σφίξουν. Προσθέστε τα ασπράδια των αυγών στο μείγμα της σοκολάτας αναμειγνύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα. Χτυπήστε την κρέμα με σύρμα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Προσθέστε την κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας αναμειγνύοντας προσεκτικά με μια σπάτουλα και αφήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να σφίξει. Επιλέξτε ένα όμορφο πιάτο σερβιρίσματος, απλώστε μία τηγανίτα στο πιάτο και από πάνω απλώστε μια στρώση από μους σοκολάτα. Σκεπάστε με μια δεύτερη τηγανίτα και μια στρώση μους και επαναλάβετε. Κόψτε τις φράουλες στη μέση κρατώντας μερικές για το γαρνίρισμα. Ανά 4 στρώσεις από τηγανίτες, προσθέστε μια στρώση από φράουλες. Συνεχίστε να απλώνετε τις τηγανίτες και τη μους σοκολάτα εναλλάξ. Αφού βάλετε ακόμη 4 στρώσεις από τηγανίτες, επαναλάβετε απλώνοντας μια στρώση από φράουλες και στη συνέχεια συνεχίστε την ίδια διαδικασία. Τέλος, απλώστε μια στρώση μους σοκολάτας στην τελευταία κρέπα και διακοσμήστε με τις υπόλοιπες φράουλες.